class 9th A Silent Revolution question answer

                                     A Silent Revolution 
A. Work in small groups and discuss these questions:
Question 1.
How do you send your message to your friends and relatives?
Answer:
Nowadays I send my message to my friends and relatives on a mobile phone. Sometimes the message is sent through a Short Messaging Service Centre (SMSC) run by the service provider.
A Silent Revolution
 Question 2.
Have you ever sent an SMS? How did you write your message? How did you send it?
Answer:
Yes, I have sent an SMS. For this, I have to register the network service centre into my handset. The message service centre sent the message where I wanted to send it
B. Answer the following questions briefly:
A Silent Revolution
A Silent Revolution In Hindi Bihar Board Class 9 Chapter 3 Question 1.
What does SMS stand for?
Answer:
SMS stands for Short Messaging Service.
A Silent Revolution
Question 2.
How was it conceived?
Answer:
It was conceived as a part of the Global System for mobile communication (GSM) digital standard.
A Silent Revolution
Question 3.
What ability does it have?
Answer:
It has the ability to send and receive a text message on a mobile phone.
A Silent Revolution
Question 4.
How are messages sent and routed?
Answer:
Messages are sent and routed through a short message service centre (SMSC) run by the service provider.
Class 9 English Chapter 3 Bihar Board Question 5.
What ensures that the message is delivered at the destination mobile even if it is switched off or out of the coverage area?
Answer:
The messages are routed through a short messaging service centre (SMSC) run by the service provider. This ensures that the message is delivered at the destination mobile even if it is switched off or out of the coverage area
A Silent Revolution
Question 6.
What does SMSC stand for?
Answer:
SMSC stands for Short Messaging Service Centre.
A Silent Revolution
Question 7.
What is its function?
Answer:
The SMSC stores the message and forwards it when the mobile is switched on or enters the network.
 Question 8.
On what account may the delivery of a message be delayed?
Answer:
The delivery of a message may be delayed due to con¬gestion.
A Silent Revolution
Question 9.
What is the beauty of SMS?
Answer:
The beauty of SMS is that messages can be sent and received even while making voice calls.
 Question 10.
What is a voice call?
Answer:
A voice call is a sound that takes over a dedicated radio channel.
A Silent Revolution
Question 11.
How does it differ from SMS?
Answer:
A Voice call differs from SMS in that it was voice whereas SMS uses text. Again it takes over a dedicated radio channel for the duration of the call while SMS travels over and above the radio channel using the signalling path.
A Silent Revolution
C. Long Answer Type Questions
Question 1.
How has SMS brought about a silent revolution?
Answer:
The launch of SMS opened a new vista in the field of text communication, providing a new easy way, to the people in communicating. This way SMS has brought about a silent revolution.
A Silent Revolution
Question 2.
How do you think that SMS has now become the most preferred option for communication?
Answer:
SMS has now become the most preferred option for communication no doubt.  It has its beauty. The beauty of SMS is that messages can be sent and received even while making voice calls. For this cause, it has opened a new era in the field of text communication. So I think that all about SMS.
A Silent Revolution
Question 3.
What is the attractive feature of SMS? How does a voice call differ from SMS?
Answer:
The attractive feature of SMS is that it ensures that the message is delivered at the destination mobile even if it is switched off or out of the coverage area. The SMSC stores the message and forwards
it when the mobile is switched on or enters the network.
A voice call differs from SMS in that a voice call takes over a dedicated radio channel for the duration of the call While the short messages travel over and above the radio channel using the signalling path. The voice call can not be completed if the mobile phone is switched off or out of network.
A Silent Revolution
Question 4.
“The launch of SMS has opened a new vista in the field of text communication.” Explain.
Answer:
The launch of SMS has opened a new vista in the field of text communication. Really it has changed the pattern of communication. It provides a new easy way for the people to communicate their messages. . No doubt SMS is a miracle.
facebook
matric exam
youtube channel
whatsapp group

A Silent Revolution

youtube channel
Whatsapp Channel
Telegram channel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top